Veldrit van Dottenijs verdwijnt

Veldrit van Dottenijs verdwijnt

Marcel Meisen won de laatste editie van de GP van Wallonië Foto: BELGA

Na zestien jaar zal de Grote Prijs van Wallonië veldrijden niet meer gereden worden. De organisatie kondigde woensdag aan dat de wedstrijd vanaf 2014 van de internationale veldritkalender geschrapt wordt.

‘Na zestien jaar hebben we beslist om er een streep onder te trekken’, aldus organisator Marc Duquesnoy. ‘De intercommunale IEG heeft beslist om onze subsidies in te trekken. Er waren klachten over schade van onder meer voetbalclub Royal Dottenijs Sport. De stad Moeskroen, de eigenaar van de voetbalvelden, kon ons niet langer organisatorische vrijheid garanderen. En dat doet pijn, want daardoor verdwijnt twintig jaar hard werk zomaar als sneeuw voor de zon.’

De Duitser Marcel Meisen (Kwadro-Stannah) won op 12 oktober dus de zestiende en laatste editie van de GP van Wallonië. Hij bleef toen Niels Albert (BKCP-Powerplus) en Klaas Vantornhout (Sunweb-Napoleon Games) voor.

De club die de veldrit organiseerde blijft wel instaan voor de organisatie van enkele wedstrijden op de weg, waaronder de Ronde van Dottenijs, een rit in de Beker van België voor nieuwelingen en een UCI-wedstrijd voor vrouwen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.