Thomas De Gendt sleept Vacansoleil - DCM voor de rechter

Thomas De Gendt sleept Vacansoleil - DCM voor de rechter

Foto: Photo News

Zoals verwacht heeft Thomas De Gendt zijn ex-team Vacansoleil - DCM voor een Nederlandse rechtbank gedaagd. De Belgische renner, die onlangs een contract bij Omega Pharma-Quickstep tekende, eist nog geld van de Nederlandse wielerploeg. Dat staat vandaag te lezen in Gazet Van Antwerpen.

Meer dan een maand geleden kreeg De Gendt een ontslagbrief van Vacansoleil - DCM in de bus. De wielerploeg houdt immers volgend jaar op met te bestaan. Maar De Gendt kreeg na zijn ritzege en derde plaats in de Giro van 2012 als beloning een sterk verbeterd contract tot 2015. Weliswaar bij teammanager Daan Luijkx en niet bij het team, aangezien de overeenkomst tussen Vacansoleil en DCM niet zo lang liep.

'Een beetje eigenaardig vind ik dat in deze brief geen enkel voorstel voor schadeloosstelling staat', reageerde De Gendts manager Paul de Geyter toen. 'Een eenzijdige opzegging van een doorlopend contract lijkt me onmogelijk. Ik veronderstel dat dit moet worden afgekocht.'

'Toen we het contract ondertekenden, hadden we uitzicht om in 2014 en 2015 door te gaan. Dat gebeurt niet, dus gaat ook het contract niet door', was het antwoord van Daan Luijkx.

De Gendt liet een paar dagen geleden beslag leggen op de activa en de bankrekeningen van Vacansoleil - DCM en wil zo Luijkx verplichten de engagementen na te komen. .

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.