Eerste ‘tegenstander’ stadionplannen maakt zich bekend

Buurtbewoner begint ludiek protest tegen Brugse stadionplannen: ‘Ik wil geen parkeerwachter zijn’

Buurtbewoner begint ludiek protest tegen Brugse stadionplannen: ‘Ik wil geen parkeerwachter zijn’

Oswald Van Landeghem wil de protesten tegen de inplanting van de voetbalstadions voor zijn. Foto: mvn

BRUGGE -

De stadionplannen van Club en Cercle Brugge zijn nog niet concreet of het eerste buurtprotest biedt zich al aan. ‘Mijn vrouw zal mij verplichten om parkeerwachter te worden’, zegt dokter Oswald Van Landeghem sip, maar niet erg overtuigend. De man wil de echte criticasters voor zijn.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Ik kan het gejuich bij een goal van de tegenstander niet verdragen, als er muziek gespeeld wordt, dan ben ik ten onrechte bevoordeeld tegenover andere Bruggelingen om gratis mee te genieten en verbied supporters van de tegenstander om mobiliteitsproblemen in te perken: dokter Oswald Van Landeghem heeft tal van opmerkelijke redenen waarom de nieuwe voetbalstadions van Club en Cercle niet aan de Blankenbergse Steenweg mogen komen.

‘De belangrijkste reden is dat mijn vrouw me zal verplichten om wagens te laten parkeren op het stuk weide naast ons huis. Maar ik wil helemaal geen parkeerwachter worden’, zegt de dokter die zijn huis en praktijk aan de Blankenbergse Steenweg heeft, als een van de laatste woningen voor de kavel waar Club en Cercle hun oog op hebben laten vallen.

Ludiek protest

Van Landeghem valt heel snel door de mand met de argumenten die hij in zijn protestbrief heeft genoteerd. Hij is dan ook allesbehalve tegenstander van de stadionplannen en zou niet liever hebben dan dat er wat beweegt aan de Blankenbergse Steenweg. Daarom wil hij echt buurtprotest preventief in de kiem smoren door aan te tonen hoe belachelijk en vergezocht veel argumenten zijn. ‘Er is juridisch altijd wat te vinden om ondernemers stokken in de wielen te steken. Er moet maar één iemand zijn die moeilijk doet en er staat hier binnen tien jaar nog geen stadion’, zegt Van Landeghem, die vreemd genoeg niet eens voetbalfan is. ‘Maar als ik zowel Club als Cercle hoor scoren, dan zal ik een hemels gevoel krijgen.’

Met zijn protest wil de dokter dus vooral een statement maken. Als de eigenaar van café en fuifzaal De Kelk in de Langestraat in Brugge heeft hij een pak ervaring met buren die dwars liggen. Al jarenlang vecht hij een juridisch steekspel uit met een buurman, die geluidsoverlast vreest. ‘Louter met juridische redenen zorgt hij ervoor dat er geen fuiven kunnen plaatsvinden.’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.