Vrijduiker sterft tijdens recordpoging op Bahama’s

Vrijduiker sterft tijdens recordpoging op Bahama’s

Foto: YouTube

Opschudding in de wereld van het vrijduiken: tijdens een wedstrijd op de Bahama’s overleed een vrijduiker nadat hij naar een diepte van 72 meter was gedoken. De wedstrijd werd afgelast uit eerbetoon voor de Amerikaan.

De Amerikaan Nicholas ‘Nick’ Mevoli was nog maar een jaar actief in de kunst van het vrijduiken, een unieke sport waarbij een duiker zonder zuurstofflessen en op eigen kracht naar enorme dieptes zwemt. Mevoli bleek een natuurtalent en al snel stapelde hij de medailles op. Zondag wou Mevoli zich meten met 56 andere vrijduikers tijdens een internationale wedstrijd op de Bahama’s. Wie het diepst kon duiken zonder zwemvliezen kon een geldprijs van 20.000 dollar in de wacht slepen.

Mevoli, Amerikaans recordhouder in het vrijduiken met zwemvliezen, was vrij zeker van zijn stuk. Om ook het Amerikaans record zonder zwemvliezen op zijn naam te schrijven, dook hij zondag omstreeks 14u lokale tijd naar een diepte van 72 meter. Hoewel hij op 68 meter eventjes in moeilijkheden kwam, kwam de duiker na 3 minuten 38 seconden op eigen kracht weer naar de oppervlakte. Hij maakte het ‘OK-gebaar’ naar zijn begeleiders en alles zag er aanvankelijk goed uit. Maar volgens getuigenissen was Mevoli allesbehalve in orde. Mevoli sloeg wartaal uit en al snel draaiden zijn ogen weg. De vrijduiker raakte vervolgens het bewustzijn kwijt en kon ondanks verwoede pogingen van dokters niet meer gered worden.

De wedstrijd op de Bahama’s werd afgelast uit eerbetoon aan de sportman.

Corrigeer

MEER NIEUWS