PXL-studenten geven turnles aan 650 kleuters

De peuters en kleuters moesten onder meer kruipen en wandelen langs pinguïns. Foto: rgg

Hasselt -

Liefst 650 peuters en kleuters van Hasseltse kleuterscholen kregen gisteren ‘bewegingsopvoeding’ in de sporthal van de hogeschool PXL. De massale turnles kaderde in de praktische opleiding van de laatstejaarsstudenten lichamelijke opvoeding.

Peuters en kleuters op een professionele en educatieve manier laten bewegen. Dat was het opzet van een veertigtal derdejaarsstudenten opleiding lichamelijke opvoeding. ‘Elk jaar krijgen deze studenten het vak kleuterdidactiek voor peuters en kleuters’, zegt lector Inge Joosen. ‘Dit is een voorbereiding op hun stage. Naast de theoretische geef ik ook altijd een praktische sessie waarop normaal gezien elk jaar een Hasseltse kleuterschool wordt uitgenodigd. Omdat de studenten er toch heel wat werk insteken, werd voorgesteld om dit jaar een oproep te doen naar alle kleuterscholen van Hasselt-centrum. Tot onze verbazing lieten twaalf scholen weten om mee te doen. Daardoor gaven de studenten aan liefst 650 peuters en kleuters turnles.’

De aanwezig peuters en kleuters konden alvast naar hartenlust spelen op de vele ‘attracties’ in de sporthal. Het thema was ‘Winterland’ en de leerlingen hadden het parcours dan ook ‘winters’ uitgewerkt. Naast ‘sneeuwballen gooien’, konden ze ook kruipen en wandelen naast pinguïns, van een afdaling glijden of touwtjetrek doen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio