Fruit plukken in familievriendelijke hoeve

B&B Vennehoeve laat gasten mee oogsten

Hans en An maakten intussen ook hun eigen bier, Godisvremd, op basis van vlierbloesemsiroop en fruitsappen. Foto: kcl

Vremde -

Een ‘gewone B&B’, dat wilden Hans Eelen en An Stevens niet. ‘In onze Vennehoeve moeten gezinnen kunnen ontspannen in de natuur, met de kinderen spelen, iets kunnen oogsten en zelf klaarmaken.’

Drie jaar geleden kochten beide docenten, kinesitherapeuten van opleiding, de oude gerenoveerde Vennehoeve: ‘We hebben gezocht naar een locatie waar we een kinderdagverblijf of zorgboerderij konden beginnen. Uiteindelijk bood deze hoeve tal van andere mogelijkheden. Nu zijn alle erkenningen en vergunningen in orde om een bed and breakfast te beginnen,’ vat de assistent aan de Universiteit Antwerpen de voorgeschiedenis van de viersterren-B&B samen.

De Vennehoeve behoort tot een groep hoeven die de ‘achterste hoeven’ genoemd werden en die de vroegere Sint-Bernardsabdij toebehoorden: later verhuisde de abdij naar Hemiksem.

De hoeve en aanliggende percelen tellen bijgevolg heel wat fruitbomen, een moestuin en weilanden waarop de schapen of ezels kunnen grazen. De klasgenoten van hun kinderen kwamen al langs om met de dieren kennis te maken en te helpen bij het plukken van wilde aardbeien. Hans gaat in het bijzonder prat op het oude bakhuis in de tuin, dat vooral dienstdoet bij teambuildingactiviteiten.

‘In de eerste plaats zijn er de twee gastenkamers voor respectievelijk 3 en 4 personen, daarnaast kunnen mensen hier terecht voor teambuilding en ten slotte verhuren we onze tuin met zwembad voor communie- of verjaardagsfeestjes,’ vat hij de mogelijkheden samen.

Alhoewel geen sprake is van een ‘geitenwollensokken’-mentaliteit, moet je niet meteen zakenlui verwachten in deze B&B, die richt zich meer tot families met kinderen.

‘Het is de bedoeling dat onze gasten hier met hun kinderen kunnen spelen of iets doen in de natuur, iets oogsten en zelf klaarmaken. Dat kan gaan van het plukken van fruit tot het maken van confituur. De beleving is totaal anders dan wanneer ze op hotel zouden gaan,’ zegt Hans. Zijn echtgenote An vult aan dat er ook vogelspotdoosjes zijn en ritjes op de ezels op het programma staan.

De Vennehoeve ontwikkelde intussen een eigen bier, Godisvremd, op basis van vlierbloesemsiroop en fruitsappen die als Vremdse Heerlijkheid door het leven gaan. Aan ideeën overigens geen gebrek bij de B&B-uitbaters: volgend jaar plannen ze overnachtingen met een safaritent en op termijn een boomhut en een pipowagen om in te slapen. Alles gebeurt wel stap voor stap, kwestie van zich niet te vergalopperen.

www.vennehoeve.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio