Vlaming maakt zich minder zorgen over crisis

Vlaming maakt zich minder zorgen over crisis

Foto: REPORTERS

Zestig procent van de Vlamingen voelt zich gelukkig, al ziet slechts de helft van hen de toekomst ook positief tegemoet. Dat blijkt uit de vierde CM-geluksbarometer, gebaseerd op een onderzoek bij 1.624 Vlamingen door CM en ISW Limits.

Het geluksgevoel van de Vlamingen is toegenomen tegenover vorig jaar. Toen gaf 46 procent van hen nog aan gelukkig te zijn, dit jaar is dat 60 procent. Uit het onderzoek blijkt dat de economische crisis de Vlamingen dit jaar minder zorgen baart. “Het lijkt er op dat Vlamingen gewend zijn geraakt aan het idee dat we economisch moeilijke jaren beleven”, zegt Marc Justaert van CM. Dat blijkt ook uit de cijfers: 37 procent van de Vlamingen vindt dat de huidige economische situatie een impact heeft op hun geluk. Dat is een daling met 5 procent tegenover 2012.

Zeventien procent van de ondervraagden acht zichzelf ongelukkig. Vooral economisch zwakkere groepen zoals werklozen of mensen met een laag inkomen, voelen zich minder gelukkig.

Een heel pak Vlamingen ziet de toekomst ook niet bijster positief tegemoet. Slechts de helft van de ondervraagden ziet positieve mogelijkheden op de arbeidsmarkt, dat is 7 procent minder dan vorig jaar en 15 procent minder dan in 2011. Naast de beroepssituatie speelt volgens de CM ook de persoonlijke ingesteldheid een belangrijke rol voor het geluksgevoel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees