Mama

Zwangerschapstrend veroorzaakt controverse

 Zwangerschapstrend veroorzaakt controverse

Foto: shutterstock

Steeds meer kledingketens pakken uit met een collectie shapewear voor zwangere vrouwen. Die opmars van corrigerend ondergoed voor toekomstige mama's doet wenkbrauwen fronsen.

Waar zwangere dames vroeger pronkten met hun vollere lichaam, wordt van hen nu steeds vaker verwacht dat ze er zelfs tijdens het derde trimester van hun zwangerschap slank blijven uitzien. En dan is maternity shapewear natuurlijk een handig hulpmiddel. Corrigerend ondergoed maakt de kont van zwangere vrouwen pronter, verzacht de heupen en geeft de bolle buik en de rug extra steun.

Enkele jaren geleden lanceerde het Amerikaanse bedrijf Spanx van Sara Blakely de populaire lijn ‘Mama Spanx’ en nu brengen steeds meer goedkopere merken - denk maar aan Primark - hun eigen collecties voor toekomstige mama’s op de markt. Op internetfora en zwangerschapsblogs lijken vrouwen vooral het afslankende effect van shapewear toe te juichen, maar volgens Blakely is dat slechts een bijkomstigheid. ‘Mijn zwangerschapscollectie moet in de eerste plaats extra comfort bieden. Dat je kont en je dijen er strakker uitzien is gewoon mooi meegenomen,’ zegt ze.

Of die strakke slipjes schadelijk kunnen zijn voor de ongeboren baby? Daarover lopen de meningen van specialisten uiteen. Zo zijn sommige gynaecologen ervan overtuigd dat corrigerend ondergoed baby’s in de baarmoeder op geen enkele manier beïnvloedt, maar anderen stellen zich iets voorzichtiger op. ‘Dagelijks onderbroeken dragen die buik en billen ondersteunen kan je spieren verzwakken, waardoor je na de bevalling sneller blessures oploopt,’ klinkt het.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees