Baggeraar Dredging schakelt ex-soldaten in tegen piraten

Baggeraar Dredging schakelt ex-soldaten in tegen piraten

De steenstorter Pompeï, eigendom van Deme en Jan De Nul, werd in 2009 gekaapt. Foto: BELGA

Na baggeraar Jan De Nul en de Antwerpse reder Exmar heeft nu ook de Zwijndrechtse baggergroep Dredging International een toelating van Binnenlandse Zaken op zak om gewapende bewakers aan boord van zijn schepen te plaatsen. De toelating verscheen gisteren in Het Staatsblad.

Dredging, een dochterbedrijf van DEME, wil daarmee voorkomen dat piraten een schip van Dredging zouden buitmaken. Net als De Nul en Exmar doet Dredging International daarvoor een beroep op zware jongens van de gespecialiseerde bewakingsfirma ESC Global Security, met hoofdzetel in Tallin, in Estland. Het bedrijf, dat vooral ex-NAVO-soldaten in dienst heeft, is naar eigen zeggen gespecialiseerd in anti-piraterijopdrachten op zee.

Een maand geleden nog waarschuwden specialisten voor eventuele wraakacties op Belgische schepen die de kusten van Somalië passeren, vermits België een belangrijke Somalische piratenkoning in de val lokte en vervolgens achter de tralies stak.

In 2009 was de steenstorter Pompeï, die eigendom is van zowel De Nul als van de baggeraargroep DEME, 2 maanden lang in handen van Somalische piraten.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees