Jan Van Eyck krijgt ‘respect’-logo van Unizo

Jan Van Eyck krijgt ‘respect’-logo van Unizo

Kristof Thijssens (Unizo), Jan Van Eyck met het logo, entertainer Roel Van de Wiele en voorzitter Eric De Belder. Foto: pkk

Kasterlee -

Jan Van Eyck (55) van Den Eyck in Kasterlee, kreeg van Unizo Kempen het logo ‘Ondernemers verdienen respect’. De naam Van Eyck is sinds de jaren ‘70 van vorige eeuw verbonden met de camping aan Houtum in Kasterlee.

Ruim tweehonderd Kempense ondernemers woonden in Den Eyck tijdens een netwerkavond de uitreiking van het Unizo-logo ‘Ondernemers verdienen respect’ bij. Eric De Belder, voorzitter van Unizo-Kempen, mocht de onderscheiding overhandigen aan Jan Van Eyck.

De Groep Van Eyck maakte een enorme expansie door. De campingkantine van in de aanvangsjaren groeide uit tot het feestzalencomplex Den Eyck met onder andere het gekende zondagsrestaurant. Ook het nabije domein ‘De Putten’ van dezelfde groep groeide uit tot een populair oord voor families met kinderen.

Het bedrijf van de familie Van Eyck keek veel verder dan de gemeentegrenzen en nam stelselmatig belangen over in andere ondernemingen.

Jan Van Eyck stelt met zijn team nu ongeveer 150 mensen tewerk en verdient dan ook het logo dat hij vanwege Unizo Kempen kreeg overhandigd in zijn eigen feestzalen.

Trainer en entertainer Roel Van de Wiele overgoot de plechtigheid met een leerrijke én amusante uiteenzetting over de troeven van de moderne ondernemer.

Jan Van Eyck dankte in de eerste plaats zijn medewerkers, maar noemde het ‘respect’-logo ook een symbool voor alle ondernemers die stuk voor stuk heel veel respect verdienen.

Andere bedrijfsleiders die dit logo eerder ontvingen, zijn Hugo Voeten (Cash Fresh) en Wim Heylen (bouwondernemer).

Op de vraag waar het geheim van zijn succes zit, antwoordde Jan Van Eyck: ‘Het zat onze familie altijd in het bloed. Bovendien heb ik steeds kleine groepen van bekwame mensen om me heen kunnen scharen, die kennis en ervaring delen.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio