Geen vierde podium, wel uitbreiding voor Rock Werchter

© Koen Bauters

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Rock Werchter krijgt er volgend jaar geen vierde podium bij. De festivalsite wordt wel aangepast. ‘Ze wordt groter, comfortabeler en nog veiliger’, meldt organisator Live Nation.

Guy Stevens

Een verhuizing naar Limburg, één tot meerdere extra podia: als het over Rock Werchter gaat, doen er altijd veel geruchten de ronde. Organisator Live Nation heeft vrijdag duidelijkheid gebracht over de nabije toekomst: er komt geen vierde podium, maar de festivalsite wordt wel uitgebreid.

‘Het festivalterrein van Werchter wordt groter, comfortabeler en nog veiliger’, klinkt het bij Live Nation. ‘De capaciteit blijft ongewijzigd en een vierde podium komt er voorlopig niet. We willen dat de festivalganger voortaan meer dan ooit in de beste omstandigheden kan genieten van het festival.’

Tijdens de maanden dat er geen festivals zijn, zal het festivalpark opengesteld worden voor wandelaars en fietsers.

De eerste fase van de aanleg start in het voorjaar van 2014. Na de festivalzomer worden de werken vervolgd. Hoe lang alles zal duren, hangt af van hoe snel de vergunningen binnen zijn. ‘Een einddatum voor de werken kan dus nog niet bepaald worden.’ Er wordt onder meer een hoop nieuwe bomen aangeplant op het festivalterrein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen