Telenet-Fidea versterkt zich met Wubben, ook Van Amerongen op komst?

Telenet-Fidea versterkt zich met Wubben, ook Van Amerongen op komst?

Thijs van Amerongen Foto: PHOTOPRESS.BE

Telenet-Fidea heeft zich versterkt met Niels Wubben. De Nederlander komt al op 1 januari over van Rabobank. Het team van Tom Meeusen en Bart Wellens heeft ook interesse in Van Amerongen, maar de deal met renner van AA Drinks is nog niet rond.

Gazet van Antwerpen meldde vandaag dat Van Amerongen een contract voor drie jaar had getekend bij Telenet-Fidea voor drie jaar vanaf 1 maart. Hans van Kasteren ontkent echter dat er al een akkoord is. 'Ik sluit niets uit voor de toekomst', aldus manager Van Kasteren, 'Maar niet voor 1/1. En dan hebben we nog wel even tijd. Want er zijn nog renners op de markt.' De 27-jarige Van Amerongen is bezig aan een ijzersterk seizoen. Hij staat momenteel op de negende plaats in de UCI World Ranking en was de afgelopen weken nooit weg te slaan uit de top-tien. 

De transfer van Niels Wubben is wel rond. Voor de 25-jarige crosser was er vanaf Nieuwjaar geen plaats meer bij Rabobank. Hij krijgt van Hans van Kasteren de kans om zich te bewijzen. 'Nu ik dit aanbod kreeg ben ik echt wel opgelucht dat ik de komende twee jaar kan blijven crossen. En dat nog wel in een echt Belgisch crossteam. Da’s uiteraard heel mooi' vertelde Wubben hij aan Cyclo-cross.info.

Hans van Kasteren geeft extra uitleg. 'Luister. Ik was op zoek naar nog wat versterking binnen het team en ik polste naar wie er zoal vrij was op de markt. Bart Aernouts zat nog vast tot 1 maart 2015. Zowel Thijs van Amerongen als Niels Wubben komen vrij op 1 maart 2014. Ik heb dan na de wedstrijd in Gavere aan tafel gezeten met Niels en Richard Groenendaal en wij waren er vrij snel uit. Richard gaf groen licht en zo kan Niels reeds vanaf 1 januari bij ons aan de slag. Niels Wubben moet Joeri Adams vervangen. Hij past perfect in ons team en is zelfs een beetje beter dan Joeri', verklaarde Van Kasteren aan Cyclo-cross.info.
 

 

Corrigeer