Sergey Lagutin tekent voor Rusvelo en wisselt van nationaliteit

Sergey Lagutin draagt volgend seizoen het shirt van het Rusvelo Team. Hij komt over van Vacansoleil-DCM, dat ophoudt te bestaan.

De 32-jarige renner wisselt op vraag van zijn nieuwe werkgever bovendien van nationaliteit. De zevenvoudig Oezbeeks wegkampioen, die in 2003 wereldkampioen bij de beloften werd, koerst voortaan met een Russische licentie.

Lagutin had ook contacten met Katusha maar koos toch voor het ‘kleinere’ Rusvelo. ‘Ik werd door teambaas Renat Khamidulin uitgenodigd aan het Gardameer. Hij had een kleine presentatie voorbereid. Het was heel professioneel. Ik wist meteen dat ik er niet als buitenlander zou worden behandeld, zoals dat wel het geval was bij de Nederlandse teams.’

Lagutin, het nummer vijf van de olympische wegrace in Londen, hoopt dat Rusvelo in 2014 heel wat uitnodigingen voor WorldTour-races krijgt. ‘Ik hou van de Ronde van het Baskenland, de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Polen. Maar mijn belangrijkste doel wordt het Russische nationale kampioenschap.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.