Celebs

Eva Daeleman en Peter Van de Veire presenteren ‘Eurosong’

Eva Daeleman en Peter Van de Veire presenteren ‘Eurosong’

Daeleman en Van De Veire. Foto: VRT

Vanaf 2 februari presenteren Eva Daeleman (23) en Peter Van de Veire (42) Eurosong 2014, de nationale voorronde waarin Eén op zoek gaat naar de ideale Belgische kandidaat voor het 59ste Eurovisiesongfestival. Het nieuws was gelijktijdig te horen op MNM en Studio Brussel.

Peter Van de Veire maakte het nieuws bekend in zijn ochtendshow op MNM. De radio- en tv-presentator wordt binnenkort herenigd met zijn vroegere sidekick bij MNM, Eva Daeleman.

Kandidaten voor ‘Eurosong 2014’ konden zich tot eind oktober inschrijven. Met de hulp van muziekexperten Piet Goddaer (Ozark Henry), Jef Martens (Basto, Lazy Jay) en voormalige winnares Ruslana gaan Van de Veire en Daeleman op zoek naar de beste uitvoerder en het beste liedje. De naam van de vierde expert is nog niet bekend. In een live finale op maart nemen de zes beste kandidaten het tegen elkaar op.

Zatte nonkel

‘Ik ben zeer blij met Peter als co-presentator’, reageert Daelema. ‘Hij is een beetje mijn zatte nonkel. We kunnen het goed met elkaar vinden, hebben dezelfde flauwe humor en weten goed wat we aan elkaar hebben.’

De 59e editie van het Eurovisiesongfestival vindt plaats op 6, 8 en 10 mei 2014 in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Op 6 en 8 mei zijn er halve finales, de finale vindt plaats op 10 mei.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees