Balense bistro is nog maar een goed jaar geopend

Villa Muun is beste brasserie van België

Villa Muun is beste brasserie van België

Vincent en Willem Kolen van Bistro Villa Muun in Balen zijn heel fier op hun Horeca-Award voor Beste Brasserie. Foto: mto

Balen -

Bistro Villa Muun in Balen mag zich een jaar lang de beste brasserie van België noemen. De eetgelegenheid van de broers Willem en Vincent Kolen heeft bij de Horeca Awards de prijs voor Beste Brasserie in de wacht gesleept.

Bistro Villa Muun is gevestigd in een voormalige dokterswoning op de hoek van de Nieuwstraat en de Alfons Dierckxstraat in Balen. Broers Willem en Vincent Kolen hebben de zaak in augustus 2012 opgestart. Op een feestelijke gala-avond mochten ze zondag de Horeca Award in de categorie Brasseries/Tavernes/Eetcafé‘s/Bistro’s. Een jaar lang mag Villa Muun zich de beste brasserie in België noemen.

‘We waren al dolblij toen we vernamen dat we genomineerd waren, maar dit is ongelooflijk. Het is echt de bekroning van ons werk. Zeker omdat we nog maar een jaar en vier maanden open zijn. Het is in ieder geval een stimulans om verder te doen. Voor de trofee en de oorkonde hebben we al een mooi plaatsje gereserveerd in onze zaak’, zeggen Willem en Vincent Kolen.

Voor de Horeca Awards werden Bistro Villa Muun en de andere deelnemende zaken grondig op de proef gesteld. ‘We moesten een uitvoerige vragenlijst beantwoorden over onder meer hoe we met het personeel omgaan en hoe we over milieu dachten. Nadien kregen we een professionele jury over de vloer. Daarnaast waren er nog anonieme telefoontjes om te zien of we klantvriendelijk reageerden. Mogelijk was er ook nog een anonieme jury, maar daar kregen we natuurlijk geen informatie over. De jury was vooral tevreden over het feit dat zowel de bediening als het eten piekfijn in orde was. Zo was de jury onder de indruk over de productkennis van het zaalpersoneel’, zegt Willem, die als chef in de keuken staat, terwijl broer Vincent verantwoordelijk is voor de bediening.

‘We willen ons onderscheiden van andere brasseries en tavernes in de regio. Zo werken we met unieke producten zoals het dry aged vlees, dat op een speciale manier wordt gerijpt. We proberen ook onze passies naar boven te brengen. Ik mijn passie voor het eten en vooral het vlees en Vincent met zijn passie voor het bier’, zegt Willem. ‘Natuurlijk hebben we ook wijnen op de kaart, maar daarnaast hebben we een ruim aanbod van bieren. Op die manier kunnen we klanten het juiste bier bij het juiste gerecht aanprijzen. Maar natuurlijk kan je hier ook gerust een koffie komen drinken’, zegt Vincent.

Bistro Villa Muun, Nieuwstraat 8 www.facebook.com/bistrovillamuun

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio