Boonen: 'Op volle sterkte in de clinch met Cancellara en Sagan'

Deze zaterdag staat de vijfde editie van Boonen & Friends aan het Zilvermeer in Mol op het programma. Ook dit jaar nemen er weer héél wat bekende wielrenners deel aan de benefietcross van Tom Boonen.

 Naast Tom Boonen zelf, komen onder andere Jan Bakelants, Jakob Fuglsang, Kevin Hulsmans, Thomas De Gendt en Gianni Meersman aan de start. Ook Zdenek Stybar, de winnaar van vorig jaar, zal er bij zijn. 

De opbrengst van de organisatie ging volledig naar het goede doel vzw Move to Improve van het UZ Pellenberg, waarvan Tom Boonen peter is. Bovendien vindt er een veiling plaats waarop geboden kan worden op onder andere een WK-trui van Nys en Tony Martin en een tafel van Vive le Vélo. 'We hebben in al die jaren een enorme hoeveelheid geld kunnen inzamelen. We willen iets leuks maken van deze jubileumeditie', aldus Boonen. 'De jongens en meisjes van Move to Improve ken ik persoonlijk. Ik ga een paar keer per jaar langs bij hen. Het is een project van jaren en het is heel prettig om hen te zien evolueren.'

Vorig jaar gaf Boonen forfait voor zijn eigen cross door een darminfectie. Een voorbode van de ellende die hem de rest van het jaar zou blijven achtervolgen. 'Maar het gaat nu veel beter met mij dan in dezelfde periode vorig jaar', aldus de Bom van Balen. 'Omdat ik veel achterstand moet ophalen, ben ik al elf weken aan het werk. Niet zozeer met fietsen want het is niet in januari dat ik goed moet zijn, maar wel met kracht- en evenwichtstraining. Doorgedreven fietsen zal ik pas beginnen te doen tijdens de stage van de ploeg in december. Maar zoals het er nu naar uitziet, geraak ik topfit voor nog eens een sterk seizoen.'

De kopman van Omega Pharma-Quick.Step opent zijn seizoen in januari met de Argentijnse ronde van San Luis. Aansluitend tekent de Kempenaar present voor de rondes van Qatar en Oman. 'Een zestal weken in de zon zullen me deugd doen en daarmee moet ik klaar zijn voor het Belgische openingsweekend, dat ik als Vlaamse coureur niet wil missen', weet Boonen.

'Liefst Parijs-Roubaix winnen'

'Daarna is het uitkijken naar de klassiekers. Het zal me deugd doen om nog eens op volle sterkte in de clinch te kunnen gaan met Fabian Cancellara, Peter Sagan en zovele anderen. De klassieker die ik het liefst zou winnen is Parijs-Roubaix.' Een vijfde zege in de 'Hel van het Noorden' zou Boonen alleen recordhouder maken. Nu deelt hij het record van vier zeges met Roger De Vlaeminck.

Na het voorseizoen wil Boonen nog eens deelnamen aan de Ronde van Frankrijk. 'Als ze me vragen', lacht hij. 'Toen ik mijn team dit jaar de ploegentijdrit zag verliezen, had ik daar als thuisblijver een slecht gevoel bij. Toen later bleek dat ik geen najaar kon rijden, is het helemaal een verkeerde keuze gebleken. Daarom is de goesting er opnieuw voor de Tour. Met Mark Cavendish erbij kan ik ontspannen rijden, wat vroeger als kopman van een ploeg Belgen niet kon.'

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.