De Muur zit weer in Omloop Het Nieuwsblad

De Muur zit weer in Omloop Het Nieuwsblad

De Muur van Geraardsbergen krijgt zijn traditionele plaats weer in het parcours van de Vlaamse openingsklassieker. Foto: PN

GERAARDSBERGEN - De Muur maakt zijn rentree in de Omloop Het Nieuwsblad. Vorig jaar waren er wegenwerken op de helling, maar ook in 2011 en 2012 ontbrak de Muur van Geraardsbergen in de Vlaamse openingsklassieker die komend seizoen wordt gereden op zaterdag 1 maart.

Bekijk hier de tijdstabel van de Omloop Het Nieuwsblad 2014

Bekijk hier de wegwijzer van de Omloop Het Nieuwsblad 2014

‘Vroeger ging de Omloop altijd over de Muur’, Wim Van Herreweghe koersdirecteur bij Flanders Classics. ‘Na de wegenwerken vorig jaar knopen we nu weer bij die traditie aan. Let wel, de renners rijden de Muur op, maar niet de Kapelmuur.’

De Muur van Geraardbergen was vooral bekend als scherprechter in de Ronde van Vlaanderen tot Flanders Classics die in 2012 schrapte. Dat zorgde toen voor veel protest, maar Flanders Classics vist de Muur nu wel weer op in haar andere voorjaarskoers, na zowat 84 kilometer wedstrijd.

Aan het karakter en de finale van de Omloop Het Nieuwsblad – voor de editie 2011 hertekend door ex-renner Peter Van Petegem – wordt niet geraakt. De laatste veertig kilometer blijven ongewijzigd net als de drie passages over de Haaghoek, het kloppende hart van de Omloop.

Omwille van wegenwerken verdwijnt de Berendries samen met twee andere hellingen: Ten Bosse en de Eikemolen. In plaats daarvan komt de Kasteeldreef. Op 51,3 kilometer van de streep in Gent maakt de Wolvenberg zijn wederoptreden na afwezigheid door wegenwerken. Daarna gaat het weer over drie kasseistroken die vorig jaar noodgedwongen ontbraken: de Ruiterstraat, de Karel Martelstraat en de Holleweg. Vanaf daar gaat het zoals vorig jaar naar het Sint-Pietersplein, waar Luca Paolini de handen in de lucht mocht steken voor Stijn Vandenbergh.

De Omloop 2014 telt tien hellingen, twee minder dan vorig jaar. Het aantal kasseistroken stijgt van acht naar elf.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.