Stadsbestuur stelt meerjarenbegroting voor

Kortrijk investeert 235,4 miljoen euro

De komende zes jaar wordt onder meer gewerkt aan en geïnvesteerd in het nieuwe Museum aan de Leie. Foto: loh

KORTRIJK -

Kortrijk zal de komende zes jaar een brutobedrag van 235,4 miljoen investeren in de stad. Dat blijkt uit de meerjarenbegroting die vrijdagmiddag werd voorgesteld.

Kortrijk past een veelgebruikt recept toe voor de meerjarenbegroting, namelijk fors bezuinigen op personeel en dat geld hergebruiken voor stevige investeringen. Eerder liet de West-Vlaamse stad al weten dat er 104 jobs zullen verdwijnen, zonder gedwongen ontslagen. ‘Maar deze stadscoalitie is een investeringscoalitie’, maakt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zich sterk.

Opvallend daarbij is dat Kortrijk geluisterd heeft naar de inwoners. Uit een grootschalige enquête bleek dat de Kortrijkzaan vooral wakker lag van veilige fietspaden en wegen. De stad trekt dan ook 34,6 miljoen euro uit voor het aanleggen van nieuwe fietspaden, wegen, sterke trottoirs en goede rioleringen. Dat is meteen ook de leeuwenhap uit het investeringsbudget dat weggelegd is voor de stad.

Daarnaast krijgt de Kortrijkzaan medezeggenschap over zes miljoen euro, via zogenaamde BudgetGames. Ook het OCMW krijgt een aanzienlijke som, namelijk 41,5 miljoen euro. Naast de werking van Politiezone Vlas is dat één van de diensten die meer krijgen, want het gros van de budgetten wordt bevroren.

Grote prestigeprojecten komen er niet aan, maar de komende zes jaar zal er wel werk gemaakt worden van nieuwe musea, een nieuw zwembad en wordt er ook gestart met de eerste fase van het nieuwe station.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad van zaterdag 30 november.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio