Sterrenrestaurant Folliez sluit in Mechelen

Toprestaurant voor jong en oud op komst

Toprestaurant voor jong en oud op komst

De zaakvoerders gaan voor vernieuwing en willen kwaliteit bieden zonder elitair te zijn. Foto: rbm

Mechelen / Boortmeerbeek -

Danny Vanderschueren en zijn echtgenote Karine Peers trekken op 20 december definitief de deur van hun sterrenzaak Folliez in Mechelen achter zich dicht. Binnenkort openen ze een nieuwe zaak in Boortmeerbeek.

Toen Danny en Karine aankondigden dat ze de zaak zouden sluiten, wisten ze helemaal nog niet wat er zou volgen. ‘We wilden met Folliez eindigen in schoonheid’, zegt Danny. ‘En dat is nu zeker het geval. Het is ongelooflijk hoeveel reacties wij krijgen van mensen. Je staat er pas echt bij stil hoeveel emoties het losweekt. Voor veel mensen staat Folliez symbool voor een bijzondere gelegenheid, een verloving, een mooie verjaardag of een mooie herinnering aan een etentje met een overleden dierbare. Dat geeft een warm gevoel.’

Vrij snel nadat ze de sluiting hadden aangekondigd, kwam een voorstel binnen om in Boortmeerbeek met een zaak te beginnen in de gebouwen van de vroegere graansilo’s van mouterij de Malt. In het bedrijvencomplex langs de Leuvensesteenweg en aan de boorden van de Leuvense Vaart zijn momenteel al een negental bedrijven gevestigd. ‘We hebben niet alleen een nieuwe locatie, we gaan met vier in zee en we kiezen voor een heel nieuw concept’, gaat Danny verder.

Samen met Danny De Landtsheer en Danielle Charels, die momenteel een traiteurszaak uitbaten in Schiplaken, starten ze een food concept. ‘Helemaal volgens de nieuwe tendenzen die we al in het buitenland oppikten, moet de nieuwe eetgelegenheid veel meer zijn dan een klassieke bistro’, zegt De Landtsheer. ‘Jong en oud moeten hier terechtkunnen. Een eenvoudige klassieke steak op de juiste manier bereid tot nieuwe salades en hippe gerechten. Kwaliteit zonder elitair te zijn. Daarnaast moet het ook een echte ontmoetingsplaats worden waar u ruimte hebt om lang na te tafelen, waar een lounge-gedeelte is en waar het aspect muziek zeker ook een belangrijke rol in zal spelen.’

Danny De Landtsheer kreeg jaren geleden bekendheid in Mechelen met taverne Square op de Grote Markt. Danny Vanderschueren oogstte succes met Folliez. ‘Toen wij met die zaken startten, was het vernieuwend en leek het of iedereen daar op zat te wachten. Datzelfde gevoel hebben we nu ook.’ ‘De locatie biedt zoveel voordelen’, zeggen beide Danny’s. ‘Langs de Leuvensesteenweg zijn maar weinig zaken als deze, terwijl al het verkeer tussen Leuven en Mechelen/Antwerpen hier voorbij moet. We zitten in een bedrijvencomplex en kunnen voor deze bedrijven de catering verzorgen. Er is veel parkeerplaats en we krijgen een fantastisch terras aan de Leuvense Vaart. We voorzien ook in een ruime fietsparking met oplaadpunt voor elektrische fietsen en een oplaadpunt voor elektrische auto’s.’

Voorlopig is de ruimte van de Malt, een naam voor de horecazaak is er nog niet, nog leeg. Vermoedelijk openen de deuren in mei van volgend jaar. ‘We hopen hier de eerste asperges te kunnen serveren’, besluiten de vrienden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio