Grootschalige politieactie in Gentse prostitutiebuurt

Grootschalige politieactie in Gentse prostitutiebuurt

Foto: gia

GENT -

De Gentse politie heeft vrijdagnacht een grootschalige controleactie georganiseerd in de prostitutiebuurt. De laatste maanden werd in de buurt nogal wat overlast genoteerd, onder meer veroorzaakte door Fransen. De agenten krijgen bijstand van vijf Franse agenten, onder meer gespecialiseerd in het herkennen van valse identiteitskaarten.

Aan de afrit van de E17 werden 30 voertuigen tegengehouden. “Daarvan hebben we er 85 procent onmiddellijk teruggestuurd, onder meer voor drugsbezit of het bezit van verboden wapens”, zegt politiewoordvoerder Manuel Gonzalez. Via minnelijke schikking werd voor vier gevallen van verboden wapenbezit 1.350 euro geïnd en voor twee PV’s van drugsbezit 300 euro. Er werd ook een PV uitgeschreven voor niet verzekerd rijden en twee voor rijden onder invloed van alcohol.

Ook in de prostitutiebuurt vonden controles plaats. Daarbij werden heel wat verkeersinbreuken vastgesteld. In totaal werden ook acht GAS-boetes uitgeschreven: twee voor te luide muziek in de wagen en twee voor wildplassen. Vier prostituees kregen een GAS-boete voor het niet naleven van de kledingvoorschriften.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio