Kerstmarkt Lauwe pakt uit met recordaantal kraampjes

Kerstmarkt Lauwe pakt uit met recordaantal kraampjes

Een team medewerkers leidt de kerstmarkt in goeie banen. Foto: evr

Menen -

De jaarlijkse kerstmarkt van Lauwe vindt zaterdag plaats. Het is een van de grootste in de regio. Intussen is ook de eindjaarsactie van de Menense handelaars gestart onder de noemer Snowpower.

Nu zaterdag al vindt in Lauwe de jaarlijkse kerstmarkt plaats. Met 137 kraampjes wordt het dit jaar zelfs een recordeditie. Op en rond Lauweplaats kan vanaf 16 uur worden genoten van drank en hapjes aan de vele kraampjes en ook van randanimatie, onder andere door het Rekkems Dorpsmuziek, de muzikale Pinguïns, de drumband Drumline Bateristas en Wiewieneke and his Singin Puppets.

De animatie is iets beperkter dan vorige jaren. ‘Dat is zowel een financiële als praktische beslissing’, zegt schepen van Feestelijkheden Laurent Coppens (CD&V). Te veel randanimatie bemoeilijkt de circulatie van de bezoekers op de drukste momenten.

Weer pendelbussen

Wegens de verwachte drukte heeft het stadsbestuur beslist om opnieuw pendelbussen in te zetten, ook vanuit Menen en Rekkem. Nieuw is dat volwassenen 2 euro en kinderen tot 12 jaar één euro betalen voor een ticket heen en weer. ‘Na de 11-juliviering in Lauwe, waarbij in geen pendeldienst was voorzien, hadden inwoners aangegeven gerust een bijdrage te willen leveren’, zegt Coppens.

Afgelopen weekend begon in Lauwe, Menen en Rekkem de eindejaarsactie van ruim honderd handelaars, onder de noemer Snowpower. Die actie duurt tot 12 januari. Topper wordt een kerstevenement op de Grote Markt van Menen op 22 december, met onder meer een sneeuwglijbaan en kindercarrousel.

www.shopenbeleefmenen.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio