Verroest vrachtschip Condor krijgt inspectie aan boord

Brugge -

Het verroeste schip Condor ligt niet langer op zijn vaste plaats. Het ligt nu ter hoogte van het bedrijf Minne aan de Handelskaai. Inspecteurs bekijken vandaag of het schip nog voldoende vaarveilig is. Als dat wel zo is, gaat het schip naar Gent.

Wie regelmatig de hoge Boudewijnbrug gebruikt, zal allicht al gezien hebben dat het verroeste vrachtschip Condor niet meer op dezelfde plaats ligt. Het schip is verplaatst en ligt nu ter hoogte van het bedrijf Minne aan de Handelskaai.

Tijdens het verleggen van het schip werd gecontroleerd hoe vlot het schip nog kan varen. Vandaag komen inspecteurs het vaartuig keuren. Als de inspectie het schip voldoende vaarvaardig vindt, vertrekt de Condor naar Gent. Daar zal de firma Galloo het schip afbreken.

Illegalen aan boord

De Condor ligt al sinds 2010 voor anker in het Brugse havengebied, nadat de sociale inspectie in de haven van Zeebrugge 47 mankementen had vastgesteld.

De meeste opvarenden van het schip bleken illegalen te zijn. De eigenaar uit Suriname wou niet opdraaien voor de kosten en uiteindelijk werd de Condor in beslag genomen. Vanaf dat moment ligt het roestige schip aan wal in Brugge.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio