Maar één Belg zit al langer in de gevangenis dan Jan Caubergh (79)

Oudste Belgische moordenaar sterft in de cel

Oudste Belgische moordenaar sterft in de cel

Jan Caubergh wordt weggevoerd na zijn laatste rechtszaak in 2010: hij had tijdens een zeldzaam uitje zijn begeleider proberen te vermoorden. Foto: kde

BRUGGE - Hij vermoordde zijn zwangere buurmeisje, schoot een agent neer, wurgde zijn vriendin en hun vijf maanden oude dochtertje en probeerde daarnaast ook nog een verpleegster en een begeleider te doden. De oudste gedetineerde van ons land, viervoudig moordenaar Jan Caubergh (79), is dit weekend overleden in de ziekenboeg van de Brugse gevangenis.

34,5 jaar zat Jan Caubergh (79) onafgebroken in de cel. Daarmee was de man samen met die andere meervoudige moordenaar, Roland Feneulle (60), de op één na langst zittende gedetineerde van ons land. Alleen Staf Van Eyken, de 'Vampier van Muizen', zit al langer in de cel. Feneulle, de kompaan van Freddy Horion, overleed afgelopen maand. Afgelopen weekend blies ook Caubergh zijn laatste adem uit.

Goed geplaatste bronnen bevestigen dat hij stierf in de ziekenboeg van de gevangenis in Brugge. De oude Caubergh overleefde de voorbije jaren al drie hartaanvallen en was al jaren een hulpbehoevende bejaarde die zich nog amper kon verplaatsen. Een schril contrast met vroeger, want hij blijft bekend staan als een van de meest gewelddadige moordenaars die ons land heeft gekend. Zijn hele leven stond in het teken van geweld. Met als eindresultaat vier – eigenlijk vijf – moorden.

Caubergh was een psychopaat die buiten de gevangenis niets te zoeken had. Lees zijn onthutsende levensverhaal in Het Nieuwsblad van dinsdag 3 december 2013.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees