GAS-boetes voor commentaar op politie via krantenwebsite

GAS-boetes voor commentaar op politie via krantenwebsite

Foto: Photo News

Mensen die op de website van de krantengroep Sudpresse commentaar hadden achtergelaten over twee ongevallen waarbij politievoertuigen waren betrokken, hebben een GAS-boete gekregen. Dat melden de kranten van de groep dinsdag. Volgens de sanctionerende ambtenaar 'is een sociaal netwerk een openbare ruimte die is onderworpen aan het politiereglement'.

De commentaren werden eind oktober op de site gezet, nadat tijdens een achtervolging in Verviers twee politievoertuigen in het decor waren beland. De brommer die ze achtervolgden, kon ontsnappen.

'Het is toch gemakkelijker versperringen op te trekken, pv’s uit te schrijven voor stommiteiten en vooral zich Lucky Luke te wanen door de slimmerik uit te hangen tegenover eerlijke burgers', luidde een van de commentaren op de krantenwebsite.

Naar aanleiding van de commentaren waren vijf processen-verbaal overgemaakt aan het parket van Verviers. Dat besliste niet te vervolgen, maar stuurde de pv’s door naar de sanctionerende ambtenaar van de stad Verviers. Die legde GAS-boetes op, die kunnen oplopen tot 250 euro. 'Maar ik kan de boete verlagen op basis van aanvaarding van de fout of berouw', klinkt het.

Corrigeer

MEER NIEUWS