SOGent moet schadevergoeding aan eigenaars landbouwgrond

Tien miljoen euro schadevergoeding voor stuk landbouwgrond aan Volvo Trucks

Tien miljoen euro schadevergoeding voor stuk landbouwgrond aan Volvo Trucks

Foto: fvv

OOSTAKKER -

Het Stadsontwikkelingsbedrijf (SOGent) moet een kleine tien miljoen euro schadevergoeding betalen voor de onteigening van een stuk landbouwgrond naast Volvo Trucks. ‘Dit is acht keer meer dan wat het stuk grond waard is’, zegt Tom Balthazar, voorzitter van het SOGent dat naar het Hof van Cassatie trekt.

Het Stadsontwikkelingsbedrijf wil een extra bedrijventerrein bouwen naast Volvo Trucks, voor een mogelijke uitbreiding van de vrachtwagenfabriek en voor de vestiging van toeleveringsbedrijven.

Voor het project R4-Oostakker onteigende SOGent verschillende stukken grond langs de Drieselstraat en de Smalle Heerweg. Maar dat verliep minder vlot dan verhoopt. Met verschillende eigenaren werd niet tot een bemiddelde overeenkomst gekomen. Drie eigenaren trokken naar de rechtbank om het pleit te beslechten.

Het hof van Beroep geeft één eigenaar alvast gelijk. Het SOGent moet aan de familie Vuylsteke een schadevergoeding betalen van 9.910.471 euro. Vermeerderd met de kosten en interesten komt dat op een bedrag van 11,8 miljoen euro.

Klik hier en lees meer in De Gentenaar van woensdag 4 december

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio