Hoeveel kost een iPhone overal ter wereld?

Hoeveel kost een iPhone overal ter wereld?

Foto: Mobile Unlocked

In België kost een nieuwe iPhone 5S een fikse 699 euro. Maar hoeveel kost diezelfde Apple-smartphone in andere landen? En hoe verhoudt die prijs zich tot de koopkracht van de gemiddelde inwoner van elk land?

Dat is precies wat Mobile Unlocked becijferd heeft. Op een interactieve wereldkaart ziet u in een oogopslag waar iPhones het duurst zijn, en waar ze voor een prikje op de kop getikt kunnen worden. Nu ja, voor een prikje: de goedkoopste iPhone 5S is te vinden in de Verenigde Staten, waar de 16 GB-versie van het toestel 707 dollar kost. iPhone-enthousiastelingen in Jordanië moeten 1.091 dollar neertellen. De cijfers in deze grafiek houden overigens geen rekening met aanbiedingen van operatoren, die in een aantal landen iPhones subsidiëren en ze samen met een telecomcontract aanbieden.

Mobile Unlocked haalde de cijfers van de toestellen bij de plaatselijke online Apple Stores, of op de websites van officiële partners. Interessant is ook de verhouding tussen de prijs van een iPhone en de gemiddelde koopkracht van de inwoners van een land (PPP per capita). In België bedraagt die 2,52%. Uitschieters daar zijn Qatar (0,76% van het bnp per inwoner) en India, waar een de kostprijs van een iPhone 22,32% van het bnp per inwoner bedraagt.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees