Twee Blankenbergse broers halen surfplank uit bij 10 beaufort

‘Wij hebben al op veel hogere golven gesurft’

‘Wij hebben al op veel hogere golven gesurft’

De agenten wezen de surfers onmiddellijk terecht. Een proces-verbaal volgt. Foto: nmi

Blankenberge - De broers Keith en Matt Marcantuoni waren zich van geen kwaad bewust toen ze gisterenmiddag met hun surfplank naar de zee trokken. Sinterklaasstorm of niet, de twee golfsurfers hadden geen schrik. De politie haalde ze uit het water.

De broers Keith en Matt Marcantuoni zijn fervente golfsurfers. Gisterenmiddag, tijdens de aangekondigde superstorm, zagen zij hun kans schoon om op de hoge golven te surfen. Ze gingen in het water aan het staketsel in Blankenberge. Heel wat wandelaars die tegen de wind vochten op de zeedijk, sloegen de surfers gade. Een politiewagen patrouilleerde op dat moment langs de Zeedijk en merkte de surfers op. Zij probeerden de surfers naar het strand te krijgen, maar dat lukte niet. Het is immers verboden om het water op te gaan bij meer dan 7 Beaufort. Gisteren werden pieken tot tien Beaufort gemeten.

De twee surfers waren zich echter van geen kwaad bewust. ‘Wij hebben zelfs niet gezien dat de politie ons vanop het strand aan het volgen was’, zegt Matt Marcantuoni. ‘Wij waren zeker sneller uit het water gekomen, als we de agenten hadden opgemerkt. De wind maakte het surfen wat gevaarlijker, maar al bij al viel het toch wel mee.’

Klik hier of lees meer in Het Nieuwsblad editie Brugge-Oostkust van vrijdag 6 december.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio