Bouwondernemer aangehouden voor grootschalige oplichting

21 keer failliet, en toch gewoon blijven sjoemelen

21 keer failliet, en toch gewoon blijven sjoemelen

Ludo Meysman. Foto: fl

MAARKEDAL/OUDENAARDE -

Een bouwondernemer uit Maarkedal heeft jarenlang ongestraft tientallen gezinnen opgelicht. Met een resem bedrijfjes die keer op keer failliet gingen, troggelde Ludo Meysman duizenden euro’s af voor werken die hij nooit uitvoerde. ‘Grootschalige oplichting’, zegt het Oudenaardse gerecht, dat Meysman woensdag liet aanhouden.

‘14.000 euro ben ik kwijt. Het bedrijfje Easy Built zou onze gevel renoveren, maar we moesten een voorschot betalen voor ze zouden beginnen. Dat hebben we gedaan. Maar daarna heb ik nooit een bouwvakker gezien. En ik heb nooit meer iemand kunnen bereiken van het bedrijf. Gek word je daarvan. 14.000 euro kwijtspelen, dat is een financiële aderlating.’

De onderzoeksrechter in Oudenaarde heeft de man aangehouden op verdenking van valsheid in geschriften, oplichting, misbruik van vennootschapsgoederen en witwas.

Er zijn tientallen gedupeerden, zegt het parket. 'De zaak heeft betrekking op een grootschalige oplichting, waarbij er aanwijzingen zijn dat de verdachten zich voorschotten lieten uitbetalen onder het voorwendsel van gevelrenovatiewerkzaamheden. Uit het onderzoek tot op heden blijkt dat de overeengekomen werken niet werden uitgevoerd en dat de betaalde voorschotten door verdachten zouden verduisterd zijn.'

Woensdag werden er huiszoekingen uitgevoerd bij de 59-jarige bouwondernemer en twee andere verdachten. Het gaat om de ex-vrouw van de man en een kompaan, schrijft Het Nieuwblad. De onderzoeksrechter heeft de drie verdachten onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De raadkamer van Oudenaarde beslist vrijdag over hun verdere aanhouding.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees