Drie Mussenbrug wordt ter plaatse in elkaar gezet

Drie Mussenbrug wordt  ter plaatse in elkaar gezet

De stalen bogen van de brug werden gisteren op hun juiste plaats gezet. Foto: krv

Diksmuide -

Gisteren heeft een kraan van zestig ton het grootste onderdeel van de Drie Mussenbrug over de Handzamevaart geplaatst. Dit project kost 262.000 euro.

De moderne brug is een ontwerp van SOM-architecten uit Diksmuide. De firma Van Huele uit Oostende heeft de brug in haar atelier gebouwd. De brug is uit elkaar gehaald voor het transport naar Diksmuide. Het bedrijf monteert de brug ter plaatse. Een grote kraan heeft de stalen bogen met trekkers en brugdekken gisteren op hun juiste plaats gezet. Volgende week zorgen technici voor het monteren van de brugleuningen.

‘Door de bouw van de Drie Mussenbrug over de Handzamevaart vult Diksmuide een missing link op tussen de Handzamevallei en het stadscentrum. Dit unieke gebied is nu beter ontsloten voor de recreatieve wandelaar en fietser. De brug overspant de Handzamevaart, staat ter hoogte van de Paddestraat en zorgt voor een verbinding met de Grauwe Broedersstraat naast de Middenschool van het Gemeenschapsonderwijs’, zegt toerismeschepen Karline Ramboer (SP.A).

‘Deze nieuwe verbinding is een kwalitatieve bijdrage aan de bestaande wandel- en fietsroutes en aan het toeristische netwerk in het stadscentrum. De brug verbindt de Boterstad met het fietsnetwerk Westhoek Noord, met de Krekedal fietsroute, met de Lange Afstandsroute nr. 53 Gent-De Panne, met de Wandrille wandelroute, met het Grote Routepad nr. 130 Maldegem-Diksmuide-Stavele en met de mountainbikeroute Dijkenroute Bloso. De Drie Mussenbrug is meteen ook een verkeersveilige fietsroute voor heel wat scholieren uit Beerst, Keiem, Leke en Vladslo die elke dag naar Diksmuide fietsen.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio