Hoe stipt rijden de treinen in uw station?

Hoe stipt rijden de treinen in uw station?

Foto: rr

Volgens de laatste officiële cijfers van spoorwegbeheerder Infrabel bedroeg de stiptheid van de treinen in oktober 80 procent. Een dieptepunt geven de NMBS en Infrabel zelf toe. Maar in deze cijfers wordt een vertraging wel pas gerekend vanaf 6 minuten. Bekijk hieronder de werkelijke vertragingen van de maand november per station.

Heeft uw trein meer vertraging dan een andere trein? Ontdek het hier.

Drie keer per week te laat op het werk tijdens ochtendspits: lees er hier meer over.

Volgens de cijfers van BeLate.be, een website waarop je compensatie voor een vertraging kan aanvragen, reden in de maand oktober amper 62,4 procent van de treinen op tijd in plaats van 80 procent. BeLate rekent een vertraging vanaf 5 minuten en baseert zich daarvoor op de officiële cijfers op Railtime.be. In de maand november zakte de stiptheid nog verder tot 61,8 procent. Cijfers van Infrabel van november worden pas tegen het einde van de maand bekend gemaakt.


Op basis van de data in Belate hebben we ook de stiptheidcijfers per station van de maand november.

Selecteer een station of beweeg met uw muis over een station op de kaart voor meer informatie over de stiptheid in dat station. De cijfers dateren hier ook van de maand november 2013. Stations met minder dan 1.000 treinen in november staan niet op de kaart. Hoe groter een bol op de kaart, hoe groter het station.

TIP: Om de kaart te verslepen, hou uw linkermuisknop eerst 1 seconde ingedrukt.

 

Corrigeer

MEER NIEUWS