Sander Cordeel verkast naar Vastgoedservice CT

Sander Cordeel zet zijn wielercarrière verder bij Vastgoedservice Cycling Team, zo maakte de ploeg vrijdag bekend via Twitter. De 26-jarige Oost-Vlaming zocht een nieuwe werkgever nadat zijn contract bij Lotto-Belisol na twee seizoenen niet werd verlengd.

‘Ik dank de mensen van Vastgoedservice voor deze reddingsboei’, reageert Cordeel op cyclingsite.be. ‘Ik heb via de gesprekken met de teamleiding begrepen dat de wegrenners een mooi programma kunnen rijden. Voor mij is het een nieuwe uitdaging. Bij Lotto-Belisol was ik een echte werkmier vanaf kilometer nul. Daardoor, en mede door het feit dat ik in het WorldTour-circuit meedraaide, ben ik sterker geworden, zodat ik hoop dat ik in iets lager gequoteerde wedstrijden de finale kan halen. Voorts wil ik opnieuw mijn tijdrijderscapaciteiten verder ontwikkelen. Omdat ik bij mijn vorige team nooit als klassementsrenner werd uitgespeeld, zijn die wat verwaterd.’

Cordeel wordt bij Vastgoedservice CT, het team waar Rode Duivel Timmy Simons zijn schouders onder zet, ploegmaat van onder meer Kevin Hulsmans.

Corrigeer