Extra belijning moet verkeersprobleem oplossen

Extra belijning moet verkeersprobleem oplossen

Met extra belijning kan de politie foutparkeerders beboeten. Foto: if

Ternat -

De mobiliteitsdienst van Ternat heeft een belijningsplan klaar voor het verkeersprobleem aan station Essene-Lombeek.

Heel wat buurtbewoners van het station Essene-Lombeek klaagden bij het gemeentebestuur over de vele voertuigen die zich dagelijks van 's ochtends al foutief parkeren op het voet- en fietspad. Voornamelijk pendelaars uit Affligem en Roosdaal wijken uit naar halte Essene-Lombeek wegens de werkzaamheden aan het station van Liedekerke en de verhoogde parkeertarieven. De toename van pendelaars zorgt voor gebrek aan parkeerruimte en heeft tot gevolg dat heel wat voertuigen foutief geparkeerd staan in de Sluisvijverstraat. Omdat die straat geen officieel voet-of fietspad heeft, kan de politie niet verbaliseren.

De mobiliteitsdienst stelde een belijningsplan op, die de politie intussen goedkeurde. Schepen van Mobiliteit Guido Van Cauwelaert (SP.A/Groen+) licht toe: ‘Wandelen en fietsen zal kunnen op de daarvoor voorziene strook (verkeersbord D10), de denkbeeldige rand van de rijweg gaat het fietspad extra aanduiden en de middenlijn gaat er voor zorgen dat er niet kan worden geparkeerd op de weg.’

De schepen laat ook weten dat de maatregelen op de Sluisvijverstraat ook impliceren dat er in de Affligemstraat een parkeerverbod moet ingesteld worden en geschrankt parkeren, om het probleem niet louter te verschuiven en om ervoor te zorgen dat er nog een veilige en comfortabele doorstroming mogelijk is. Ook op de Spoorwegbaan moet een extra parkeerverbod komen. Toch is het plan nog niet voldoende om het gebrek aan parkeerruimte op te lossen, gezien het gebied rond het station officieel een groenzone is.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio