Vrouw uit Neeroeteren is maandag drie jaar vermist

Ouders van Elke Wevers gaan dossier zelf bestuderen

Elza en René blijven zoeken naar hun vermiste dochter Elke (kleine foto). Foto: ppn

Neeroeteren -

Elke Wevers, 32 jaar op het moment van haar verdwijning, is maandag drie jaar vermist. De jonge vrouw uit Neeroeteren zadelt haar familie met heel veel vragen op. De speurders werken dit jaar nog actief aan haar dossier, volgend jaar niet meer.

Al drie jaar lang zoeken federale speurders met steun van de lokale politie naar de vermiste Elke Wevers. De toen 32-jarige vrouw vertrok op 9 december 2010 te voet naar het kruispunt waar haar collega haar zou oppikken, maar zou daar nooit aankomen. Wat volgde waren jarenlang talrijke zoekacties naar de vrouw. Hele natuurgebieden werden uitgekamd. De helikopter speurde vanuit het luchtruim hectaren af, terwijl duikers alle plassen en waterwegen in de buurt doorzochten, maar dat leidde allemaal tot niets. Er leek een doorbraak in de maak toen eerst een tuin bij buren werd doorzocht en nadien Elke’s vriend werd aangehouden. Een doorgedreven huiszoeking bleef echter zonder resultaat en na een verlenging van de aanhouding moesten de onderzoekers hun enige verdachte laten gaan. Buiten een twijfelachtige leugentest hadden ze geen bewijzen en op de dag van vandaag is dat nog niet anders. Het dossier ligt vastgeroest bij de federale politiedienst Vermiste Personen.

Dossier opgevraagd

‘Ze zijn er nu drie jaar aan bezig en hoe lang gaan ze er nog mee door? Als je na drie jaar nog niets gevonden hebt?’, vragen ouders René en Elza zich af. ‘Er werd ons verteld dat ze dit jaar nog verder werken aan haar zaak, maar wat houdt dat in. Daarna verandert het en zal de verdwijning van Elke een onderzoek in stand-by zijn.’

De hele familie en hun vrienden geven, hoe moeilijk het ook is, de hoop niet op. Ze lieten eerder al verstaan dat ze blijven zoeken en elke strohalm grijpen. Ze zitten vandaag met veel meer vragen dan antwoorden, maar binnenkort weten ze misschien meer. ‘We dienden via onze advocaat een aanvraag in om een kopie van haar dossier te ontvangen. Een nieuwe wet laat toe om dit op te vragen en we maken hier gebruik van. Als we alles ontvangen gaan we dit eens goed bestuderen’, aldus de ouders.

www.soselkewevers.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio