Arthur Reijnders stelt schilderijen tentoon in Plazarama

Arthur Reijnders stelt schilderijen tentoon in Plazarama

Arthur Reijnders schildert met heel veel kleuren. Foto: Kristof Lauwers

Willebroek / Bonheiden -

Nog tot en met 24 januari is in Plazarama van Seniorplaza in Willebroek doorlopend Arthur schildert, een tentoonstelling met schilderijen van Arthur Reijnders uit Bonheiden, te bezoeken.

Arthur (62) is bekend van het VTM-kinderprogramma Schuif Af, dat hij vanaf 1990 vijftien jaar lang samen met Ingeborg presenteerde. Hij speelde ook gastrollen in Spoed, Familie en Wittekerke. Vandaag gidst Arthur toeristen in Mechelen. En schildert hij. Want Arthur is ook al vele jaren gebeten door de schildersmicrobe.

‘In mijn schilderwerk wil ik terugkeren naar de naïviteit van een kind. Je ziet daarom heel veel kleuren, dieren en abstractie in mijn schilderijen. Ook tarotkaarten schilderen is een van mijn passies. Ik schilder meestal met olieverf en aquarel’, vertelt Arthur Reijnders.

‘Mijn weg naar het acteren en de schilderkunst verliep vrij bizar. Het waren net de twee dingen waar ik mijn jeugd zo veel moeite mee had. Ik was te verlegen om iets voor te dragen aan klasgenoten. En later kwam ik toch in het acteermilieu terecht. En tekenen frustreerde me als kind. Ik voelde me machteloos om precies uit te drukken wat ik wilde uitdrukken. En nu mag ik mijn eigen werk tentoonstellen’, vertelt Arthur.

De schilderijen van Arthur zijn nog tot en met 24 januari 2014 doorlopend te bewonderen in Plazarama van Seniorplaza, Overwinningsstraat 133 in Willebroek

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio