Heemkring stelt derde jaarboek voor

Heemkring stelt derde jaarboek voor

Het nieuwe boek werd voorgesteld aan Het Labo. Foto: evb

Kampenhout -

In brasserie Het Labo in de Brouwerijstraat werd het derde opeenvolgende jaarboek van de Kampenhoutse heemkundige kring Campenholt voorgesteld.

De voorstelling gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Kris Leaerts (CD&V), schepen voor Landbouw Rudy Van Ingelgom (N-VA) en veel sympathisanten en leden van de heemkring.

‘Dit jaarboek is dikker en interessanter dan ooit’, zegt Gerry Croon, secretaris van de heemkundige kring. ‘Ook dit jaar hebben we heel wat interessant materiaal over Kampenhout kunnen op de kop tikken en uitschrijven. Er werden dertien artikels opgenomen, verdeeld over verschillende auteurs. Onder hen Pater Jan Verboogen, Jeanne Servranckx, Marcel Andries, Alexander-Charles Gyselinck, Francine Vanderick, Paul Behets, Willy Schoevaerts, Hugo Schoevaerts, Peter Hazen, Henri Vanoppen en mezelf’, aldus Croon, die ook departementshoofd culturele zaken is bij de gemeente Kampenhout.

Nederokkerzeel

Het boek snijdt verschillende onderwerpen aan zoals de scouts van Kampenhout, het kasteel van Schoonhoven, de Eerste Wereldoorlog, het kasteel van Lelle en de watermolen. Een groot deel is gewijd aan deelgemeente Nederokkerzeel.

Het boek is voor 15 euro te koop bij de bestuursleden of in Valla Lucie bij Gerry Croon.

Meer info over het boek vind je op de gemeentelijke website via www.kampenhout.be/heemkring.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio