Vijf zaken over lesbische seks die je altijd al wou weten (maar nooit durfde te vragen)

Orange is the new black, Grey’s Anatomy en dichter bij huis zelfs Thuis of Familie: elke tv-reeks heeft tegenwoordig wel een lesbische verhaallijn. Maar worden die relaties realistisch gespeeld én hoe zit dat nu precies: lesbische seks? Dankzij eerlijke antwoorden van de lesbische sekscolumniste Jincey Lumpkin bij The Huffington Post weet u na dit artikel eindelijk hoe de vork precies in de steel zit.

kidr

Hoe hebben lesbische vrouwen nu precies seks?

De manier waarop lesbische vrouwen seks hebben is even gevarieerd als bij heterokoppels. Oftewel: orale seks, anale seks, penetraties en alles daartussenin. Lumpkin denkt zelfs dat lesbische seks beter is, omdat er geen gedoe over een erectie bij komt kijken. Vrouwen zijn volgens haar ook beter in staat om meerdere orgasmes na elkaar te hebben, dus kan een sekspartij bij lesbiennes langer duren.

Is ééntje van het koppel de man?

Natuurlijk niet, wat een belachelijke vraag. Er zijn natuurlijk de ‘ietwat mannelijke vrouwen’ die graag de dominante rol vervullen, maar dat is niet altijd het geval. Het hangt allemaal af van de persoonlijke voorkeur en van het humeur tijdens een vrijpartij. En soms verandert dat zelfs tijdens de sekssessie!

Weten lesbische vrouwen altijd wat de ander wil door het ‘thuisvoordeel’?

‘Was dat maar zo’, zegt Lumpkin. Net zoals bij heterokoppels duurt het ook bij lesbische vrouwen een tijdje vooraleer je weet wat de ander wil. De sekscolumniste geeft toe dat ze haar eerste jaar als lesbienne totaal niet wist waar ze mee bezig was.

Is er altijd een dildo betrokken bij lesbische seks?

Alweer een veel te groot vooroordeel. Dat hangt natuurlijk van het koppel af. Voor Lumpkin is het een extraatje dat niet altijd hoeft, al benadrukt ze dat veel lesbische koppels wel geregeld een speeltje bovenhalen.

Is de film ‘La vie d’Adèle’ een waarheidsgetrouwe weergave van lesbische seks?

Sommige lesbische vrouwen zijn absoluut niet gediend met de film, omdat de seksscènes (die overigens soms meer dan tien minuten duren) te veel zouden gebaseerd zijn op hoe mannen lesbische seks willen zien. ‘Maar ik vond de film gewoon heet’, zegt Lumpkin. ‘Ik vond het een accurate weergave van lesbische seks en snap niet waarom zoveel mensen de film fake vinden.’

Dus wie na dit artikel nog met vragen blijft zitten: rep je naar ‘La via d’Adèle’!

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie