Gijs Vanhee maakt muurtekeningen voor De Kettinghe

Gijs Vanhee maakt muurtekeningen voor De Kettinghe

Gijs Vanhee aan het werk. Foto: if

Heffen -

De grote kale hal van het ontmoetingscentrum De Kettinghe in Heffen werd onder handen genomen door de nieuws stadsartiest Gijs Vanhee.

Hij schilderde er in het groen allerhande typische taferelen uit het Hombeeks plateau, dus taferelen uit Heffen, Hombeek en Leest. De bolvormige werken zijn met elkaar verbonden.

‘Met zijn tekenkunst wist hij de projecten PURE Hubs en Mechels Natuurlijk creatief te vertalen’, zegt schepen van Dorps- en Wijkzaken Katleen Den Roover (N-VA).

Zo komen onder meer de plantenbeurs in Hombeek, het eierwerpen in Heffen en Posse Leest voor in de tekeningen. Maar ook andere plattelandstaferelen vormen nu het decor van de hal. ‘Om de link te leggen tussen dit mooie nieuwe gebouw en de omgeving, maakte Gij eerst een fietstocht langs het Hombeeks plateau, sprak er met bewoners, verzamelde informatie over tradities en de omgeving. Met zijn tekentalent ging hij vervolgens aan de slag om de inkomhal te transformeren’, zegt de schepen.

Meegezogen

‘Als bezoeker wordt je meegezogen in een overweldigend geheel van mooie figuren, lijnen en informatie waar iedereen wel een typisch beeld uit Leest, Heffen of Hombeek herkent’, stelt Katleen Den Roover.

Ook in 2014 wil de stad bekijken hoe het aan de buitenzijde van het nieuwe gebouw prikkels kan bezorgen aan gebruikers, bezoekers of passanten. ‘Maar geen zorgen, van de mooie houten gevels blijven we af’, besluit ze.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio