Logistiek bedrijf kan tot 70.000 paletten opslaan

Uitbreiding Kuehne+Nagel goed voor 100 extra jobs

Uitbreiding Kuehne Nagel  goed voor 100 extra jobs

De top van Kuehne+Nagel met Ernst Cuppens, Klaus-Michael Kuehne en Karl Gernant. Foto: mph

Geel -

Kuehne+Nagel, één van 's werelds toonaangevende logistieke bedrijven, heeft haar vestiging in Geel uitgebreid tot een opslagcapaciteit van 65.000 vierkante meter. Deze uitbreiding kan tot honderd nieuwe banen opleveren.

Het logistieke centrum van Kuehne+Nagel in Geel werd operationeel in 2006 met een opslagcapaciteit van 45.000 vierkante meter. ‘De site in Geel is geografisch goed gelegen om verschillende transportvormen – over het water, via het spoor of op de weg – met elkaar te combineren. Dat is ook waar Kuehne+Nagel sterk in is’, zegt Ernst Cuppens, managing director voor België. ‘We bieden onze klanten totaaloplossingen aan en streven er voortdurend naar om de daaraan verbonden kosten te doen dalen, maar toch steeds dezelfde kwaliteit aan te bieden. Hierdoor kunnen we nieuwe klanten aantrekken.’

In 2006 investeerde het bedrijf zo'n 30 miljoen euro in de vestiging in Geel. Voor de uitbreiding was nog eens 15 miljoen euro nodig. In de uitbreiding is ongeveer 10.000 vierkante meter opslagruimte speciaal voorzien om tegemoet te komen aan de specifieke eisen die de pharmaceutische en healtcare industrie aan de logistieke partners oplegt.

Voor de liefhebbers van cijfers: Kuehne+Nagel kan in Geel zo'n 70.000 paletten opslaan. Er zijn tachtig dokken om te laden en te lossen. ‘Bovendien hebben we op deze site de mogelijkheid om nog eens met 10.000 vierkante meter opslagruimte uit te breiden’, gaat Cuppens verder.

Moed

Momenteel biedt de site in Geel werk aan 350 mensen. Een veertigtal daarvan werkt in het nieuwe gebouw en een bijkomende tewerkstelling van een zestigtal mensen wordt vooropgesteld als de capaciteit optimaal wordt benut.

De directie van Kuehne+Nagel Geel kreeg alvast felicitaties van Vlaams Minister-president Kris Peeters (CD&V): ‘Bedrijven die de moed hebben te investeren in economisch moeilijke tijden, plukken daar als eerste de vruchten van zodra er weer groei is. Kuehne+Nagel is zo'n bedrijf. Dankzij een dergelijke investering kan Vlaanderen ook zijn status behouden als logistieke topregio in het hart van Europa.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio