Xavier Malisse: ‘Afgelopen twee maanden enkel gegeten’

Xavier Malisse: ‘Afgelopen twee maanden enkel gegeten’

Foto: Photo News

Xavier Malisse neemt woensdag op de allereerste Kim Clijsters Invitational voor een laatste keer afscheid van de Belgische tennisfans. ‘Ik heb de afgelopen twee maanden enkel gegeten’, zo zei een kortgeknipte Malisse woensdag op een persconferentie in het Antwerpse Sportpaleis.

‘Na mijn laatste wedstrijd op de Ethias Trophy heb ik mijn racket niet meer aangeraakt. Ik ben intussen vijf kilogram bijgekomen’, verklaarde ‘X-Man’, die in oktober zijn professionele carrière beëindigde na 16 jaar op het hoogste niveau.

‘Ik heb zeker geen degout van tennis, dankzij die sport heb ik een mooi leven gehad. Vanavond moet het een groot feest zijn vol vreugde. Hier zullen andere emoties spelen dan diegene die ik in Bergen heb ervaren.’

‘De komende maanden ga ik de zon opzoeken, zaterdag vertrek ik naar Florida’”, stelde de 33-jarige Kortrijkzaan. ‘Ik zou graag binnenkort als coach aan de slag gaan. Misschien kan ik iemand op het circuit bijstaan. Een belangrijke voorwaarde is natuurlijk dat ik goed kan opschieten met die persoon. Het moet iemand zijn die ik kan vertrouwen. Daarnaast kan ik me ook wel nog inbeelden dat ik tenniswedstrijden van commentaar zou voorzien.’

Op de Kim Clijsters Invitational nemen Kirsten Flipkens en de Servische Ana Ivanovic, voormalig nummer 1 van de wereld, het tegen elkaar op. Daarna volgt nog een dubbelspel. Het duo Clijsters/Malisse en de tandem Flipkens/Henri Leconte staan daarin tegenover elkaar. .

Corrigeer