Stad Brugge steunt stadionplannen Club en Cercle

Stad Brugge steunt stadionplannen Club en Cercle

Foto: mvn

Niet alleen in Brussel komt er schot in de zaak van het nieuwe stadion voor Anderlecht en de Rode Duivels. Ook in Brugge wordt er stilaan vooruitgang geboekt in het al jarenlang aanslepende stadiondossier voor Club en Cercle. Het Brugse schepencollege besliste gisteren dat het stadsbestuur het project langs de Blankenbergse Steenweg zal steunen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het stadiondossier van Club en Cercle Brugge sleept al jaren aan. Een geplande bouw op de Chartreuse-site werd van tafel geveegd op basis van het Milieu Effecten Rapport (MER), de waterhuishouding en de mobiliteit. Een maand geleden lekte echter het nieuws dat een nieuwe site langs de Blankenbergse Steenweg voor een uitweg zou kunnen zorgen. Daar zouden op termijn twee stadions moeten komen met 44.000 zitplaatsen voor Club en 12.000 voor Cercle. Beide stadions zouden de parking tussenin delen.

'We zullen positief meewerken om een multifunctionele sportsite te realiseren in het noorden van Brugge. Dat zal gebeuren met de opbrengst van de gronden op Olympia', vertelde burgemeester Landuyt gisteren. De stad laat onderzoeken hoeveel de achttien hectaren grond waar het huidige Jan Breydelstadion op staat waard is. Het wil die oppervlakte verkavelen en met de opbrengst de nieuwe stadions financieren.

'Dit is positief nieuws, maar er moeten nog veel stappen genomen worden', reageerde Club-woordvoerder Klaus Van Isacker. Cercle Brugge zal pas volgende week dinsdag na de algemene vergadering reageren.

 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.