Werknemers snakken naar waardering, maar krijgen vooral stress

Werknemers snakken naar waardering, maar krijgen vooral stress

Foto: BSIP / Reporters

Werknemers in ons land hebben steeds vaker last van stress op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek bij 4.000 Belgen door het Europees Sociaal Fonds en Trendhuis. Opvallend: we hopen op de werkvloer vooral op waardering, maar vinden dat we die niet genoeg krijgen.

Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de Belgen meer stress heeft dan vijf jaar geleden. Zes op de tien werknemers wijten dat aan een te hoge werkdruk. Andere hoofdoorzaken zijn de combinatie van werk en gezin (43%), slecht management (34%) en onvoldoende carrièrekansen (31%).

Groeiende mobiliteitsproblemen en lange verplaatsingen tussen woon- en werkplaats blijken ook een belangrijke rol te spelen. Om die te verlichten hopen acht op de tien Belgen op glijdende werkuren. Bijna zes op de tien zou graag de mogelijkheid krijgen om van thuis uit te werken.

Meer waardering

Werknemers blijken verder vooral te snakken naar meer waardering op de werkvloer. Maar liefst 95% van de Belgen hoopt erop, maar slechts tweederde zegt dat zijn werkgever echt appreciatie toont.

Uit de studie blijkt ook nog dat Walen meer werkstress hebben dan Vlamingen. Zij klagen beduidend vaker over slecht management, slechte werkomstandigheden en een gebrek aan carrièrekansen.

'Te druk privéleven'

Volgens de onderzoekers wijten sommige werkgevers de toenemende stress aan onze steeds drukker wordende privélevens. De redenering is dat iedereen zijn werk wil combineren met een bruisend sociaal leven en tal van hobby’s. Die combinatie zou dan zijn tol eisen op de werkvloer.

Corrigeer

MEER NIEUWS