Vrachtwagens proberen omweg door Lissewege

© mvn

De werken aan de Herdersbrug zullen nog tot en met donderdag 19 december duren. En dit is erg vervelend voor de inwoners van Lissewege, want het zware verkeer kan nu niet anders dan door de dorpskern van het dorp rijden. Nochtans is er een tonnagebeperking.

rso

De werken aan de Herdersbrug in Dudzele zullen langer duren dan gepland. Tot en met donderdag 19 december mag er geen verkeer over de brug rijden. De brug is een druk verkeersknooppunt en gaat gepaard met heel wat omleggingen voor wie richting Dudzele of Sluis wil rijden vanaf de Zeelaan. Maar de meeste vrachtwagenchauffeurs proberen toch eerst nog eens om over de Herdersbrug te rijden.

‘Het valt op dat veel chauffeurs de verbodsborden negeren en tot aan de Herdersbrug rijden, in de hoop toch de Havenrandweg op te geraken’, zegt Mathijs Goderis, inwoner van Lissewege en gemeenteraadslid voor SP.A. ‘Eens ze voor de brug staan, hebben de chauffeurs maar één mogelijkheid meer en dat is de Ter Doeststraat inrijden, waardoor ze naar het dorpscentrum van Lissewege rijden. En daar komen ze vast te zitten. In Lissewege geldt een tonnagebeperking en mogen er geen zware vrachtwagens door het centrum rijden.’

Klik hier of lees meer over de vrachtwagens door het centrum van Lissewege in Het Nieuwsblad editie Brugge-Oostkust van maandag 16 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus