Rotonde aan Ghelamco Arena is klaar, maar gaat voorlopig niet open

Rotonde aan Ghelamco Arena is klaar,  maar gaat voorlopig niet open

De rotonde moet de verkeersafwikkeling van en naar de R4 stukken makkelijker maken. Foto: fvv

Gent -

De rotonde aan de Ghelamco Arena, die aansluiting moet geven op onder meer de R4, is twee maanden vroeger dan gepland klaar. Alleen wordt ze nog niet vrijgegeven. Er zijn problemen met het contract met de aannemerscombinatie. De onderhandelingen daarover zijn bezig.

Wie zondag na de match tussen KAA Gent en Anderlecht probeerde weg te komen met de wagen, moest tot anderhalf uur geduld hebben. Alle verkeer moet immers nog steeds via de Ottergemsesteenweg wegrijden. Dat komt omdat de infrastructuurwerken voor de aansluiting op zowel de binnen-, als de buitenring van de R4 nog niet klaar zijn... op de rotonde na.

De aannemerscombinatie THVr4 heeft dat werk ruim twee maanden vroeger dan gepland klaar, geholpen door onder meer het goede weer en de werfcondities. Waarom wordt dan niet direct de aansluiting met de binnenring van de R4 gemaakt? Dan kunnen auto’s die gebruikmaken van de binnenring, afslaan aan de Ghelamco Arena en kunnen chauffeurs wegrijden via de richting Watersportbaan en Eeklo. Dat zou de verkeersafwikkeling na een voetbalmatch al veel vlotter maken.

Sylvie Syryn, woordvoerder van Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid: ‘Het gaat om een speciaal contract, aangezien het hier gaat om een publiek-private samenwerking, waar dus ook privéfinanciers aan meedoen. Daardoor hebben we minder speelruimte dan bij andere contracten. De aannemer is in dit geval verantwoordelijk voor de bouw en het onderhoud van de infrastructuur voor dertig jaar. We zijn aan het onderhandelen.’

Syryn zegt dat Wegen en Verkeer de rotonde zo vlug mogelijk wil openen. ‘We werken met geld van de belastingbetaler. We willen een evenwichtige oplossing’, zegt ze.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio