Music for Life van start in Boom

Music for Life, de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel, is om 18 uur van start gegaan. Onder de vlag ‘De Warmste Week’ kamperen presentatoren Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Stijn Van de Voorde zeven dagen lang op recreatiedomein De Schorre in Boom.

'Uh oh, het is zover', zo begonnen de drie presentatoren om 18 uur aan hun warmste week. Een week lang zullen ze kamperen in de winterse kou om de jaarlijkse actie voor het goede doel kracht bij te zetten. 'Burn' van Ellie Goulding was - erg toepasselijk - het eerste nummer dat het drietal tijdens deze muziekmarathon draaide.

Achtste editie

Het gaat al om de achtste editie van Music For Life. Nog tot kerstavond maken de Music For Life-presentatoren ons warm om geld in te zamelen voor het goede doel.

Na de sensibiliseringscampagne over dementie vorig jaar is Music For Life dus weer voluit een inzamelactie zoals ten tijde van het Glazen Huis.

Geen Glazen Huis

Het Glazen Huis zelf, waarin radiopresentatoren een week lang op sapjes leefden, keert evenwel niet terug. Wel is er een open radiostudio in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom, de thuisbasis van Tomorrowland. ‘We willen van Music For Life opnieuw meer een evenement maken’, zei Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen eerder over die keuze.

Het sapjesdieet dat de presentatoren strikt volgden tijdens de eerste edities wordt geschrapt. Voor het eerst vechten de presentatoren van Music For Life niet tegen de honger, maar tegen de kou.

De voorbije edities koos de radiozender voor één thema. Dit jaar zamelen de luisteraars tijdens de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel geld in voor een zelfgekozen goed doel. In totaal werden er 732 goede doelen geregistreerd.

Hooverphonic

Behalve tal van gasten en muzikanten die overdag langskomen, vindt ook elke avond een optreden plaats. De Kortrijkse elektrorockband Goose was al eerder aangekondigd, maar enkele uren voor de start werd ook aangekondigd dat Hooverphonic komt optreden.

Elke dag zullen er twee groepen optreden op De Flame, een concerttent vergelijkbaar met de Marquee van Rock Werchter waarin plaats is voor 500 personen. De namen worden geheim houden, en pas de dag voordien bekend gemaakt. Morgen treden Gabriël Rios en Filip Kowlier aan.

Luisteraars kunnen ook zelf camperen in De Schorre. Op ‘De Warmste Camping’ is plaats voor dertig tenten en 60 personen.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees