Homovoetballer Robbie Rogers doet warme oproep in België

Robbie Rogers is vandaag in het land, weliswaar een dag later dan gepland. De Amerikaan kwam als eerste profvoetballer uit de kast en hoopt daarmee een voorbeeld te zijn voor lotgenoten. Op bezoek bij radio-zender MNM deed hij alvast een warme oproep.

'Mijn coming out was het beste wat me ooit is overkomen', aldus Rogers. 'Spreek erover met iemand die je kan vertrouwen en wees vooral trots op jezelf. Hopelijk kan dit helpen.'

Door een sneeuwstorm in New York was Robbie Rogers verhinderd om zondag de aftrap te geven van Gent-Anderlecht. Hij werd uitgenodigd naar aanleiding van holebi-acceptatie in het voetbal ‘Holebi of hetero: maak er geen spel van’.

Robbie Rogers speelde bij Heerenveen in Nederland, bij Leeds in Engeland en hij speelde ook 18 interlands voor de VS. Momenteel speelt hij bij LA Galax. Rogers was overigens een van de vijf getuigen op het huwelijk van Anderlecht-speler Sacha Kljestan.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen