Muziekfestival ontloopt proces twee jaar na dodelijke storm

Steunfonds Pukkelpop bereikt overeenkomst met slachtoffers

Steunfonds Pukkelpop bereikt overeenkomst met slachtoffers

Van twee slachtoffers van de ramp in 2011 liep nog een klacht bij de rechter. Het Steunfonds Pukkelpop Slachtoffers heeft nu een overeenkomst bereikt met die festivalgangers. Foto: belga

HASSELT - Twee jaar na de doortocht van de dodelijke storm op Pukkelpop is de kans erg klein dat een rechter nog zal moeten oordelen of de organisatie van het muziekfestival eventueel schuld treft. Met één van de twee slachtoffers die nog een klacht hadden lopen bij het gerecht heeft het Steunfonds Pukkelpop Slachtoffers een overeenkomst gesloten. Het zou die man een paar tienduizenden euro’s betalen.

‘Hij verkoos dit in plaats van een lang en slopend strafrechtelijk proces en eventueel daarna nog een burgerlijke procedure’, zegt zijn advocaat. Ook in het andere dossier wordt volop onderhandeld over zo’n overeenkomst.

De organisatie van het festival wijst erop dat de bereikte overeenkomst met de slachtoffers van de editie van 2011 verliep via het Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm, en dat die organisatie onafhankelijk werkt van Pukkelpop, in tegenstelling tot wat bleek uit enkele nieuwsberichten..

Het steunfonds dat is opgericht na de de Pukkelpopramp van twee jaar geleden, gaat de slachtoffers die naar het gerecht zijn gestapt, vergoeden ‘Zo’n overeenkomst, waarvan sprake in diverse media, is geen uitzonderlijk geval’, klinkt het woensdag in een persbericht van de organisatie van het muziekfestival. 'Daarmee zijn de voorbije maanden al 59 slachtoffers geholpen.'

Het volledige verhaal leest u in Het Nieuwsblad van woensdag 18 december.

Corrigeer

MEER NIEUWS