Fotofinish bezorgt Niels Albert zege tegen Mathieu Van der Poel

Niels Albert heeft de GP De Ster in Sint-Niklaas gewonnen. Hij was in een prangende spurt net iets sneller dan de 18-jarige Mathieu Van der Poel. Een finishfoto moest duidelijkheid brengen over de winnaar.

Al in de openingsronde vormde zich een kopgroep met daarin Albert, Peeters en van der Poel. Achter hen mende Nys de achtervolging van een groepje met elf renners met onder andere Laurens Sweeck, de Fransman Francis Mourey, Bart Aernouts, Dieter Vanthourenhout en de Duitser Philipp Walsleben.

Halfkoers trok Nys alleen in de tegenaanval op het moment dat van der Poel vooraan was gaan aanvallen. Dat was meteen het sein voor Albert om samen met Peeters opnieuw het tempo op te trekken waardoor voorin alles weer samensmolt.

Op een ronde van het einde versnelden Albert en van der Poel. Peeters moest een kloof laten en al snel werd duidelijk dat die twee het zouden uitvechten voor de zege. In de daaropvolgende sprint was Albert net een zuchtje sneller dan de Nederlander.

Deze cross telt niet mee voor een regelmatigheidscriterium.

Top-4

1. Niels Albert
2. Mathieu van der Poel (Ned)
3. Rob Peeters
4. Sven Nys

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.