Mathijs (11) gaat ervoor in Belgium's Got Talent

Mathijs (11) gaat ervoor in Belgium's Got Talent

Mathijs speelt op een Thiesietube, een instrument uit pvc-buizen. Foto: rgg

Genk -

Mathijs Everts (11) uit Genk maakt vrijdag zijn opwachting in de finale van de televisiewedstrijd Belgium's Got Talent met een uniek instrument.

Iedereen die het programma volgt, kon al kennismaken met het unieke muziekinstrument van de elfjarige Genkenaar. Hij speelt muziek op de Thiesietube, een zelfgemaakt instrument uit pvc-buizen. Gisteren stelde hij het instrument voor op de Grote Markt in Genk, waar hij nog enkele stemmen probeerde te ronselen voor de finale van vrijdag.

‘Ik heb het instrument gevonden op internet’, zegt Mathijs. ‘Ik speel al vanaf een jaar of drie muziek en ben begonnen met drummen.’ Mathijs leerde heel veel van zijn voormalige drumleraar Marc Vrijens, die twee jaar geleden overleed. ‘Eigenlijk doe ik mee aan deze wedstrijd als een soort van eerbetoon aan hem. Maar ik wilde niet zomaar op de drums spelen. Dus zocht ik een uniek instrument.’ Dat instrument vond Mathijs dus online. ‘Hij had het aan ons getoond en gevraagd om te helpen met het maken van de Thiesietube’, zeggen Kurt Everts en Katrien Avermate, de ouders van Mathijs. ‘Om de pvc-buizen op een goede manier op elkaar te laten aansluiten, is heel wat puzzelwerk nodig. Begin dit jaar was het instrument af en begon Mathijs erop te spelen. Al heel snel had hij door hoe het werkte en sindsdien is hij er vaak mee bezig.’

Het elfjarige talent gaf gisterennamiddag alvast een voorsmaakje van vrijdag met onder meer nummers zoals Clocks van Coldplay, Animals van Martin Garrix en Can't Hold Us van Macklemore. In de finale maakt hij kans op een mooie geldprijs van 50.000 euro.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio