Supermarkt huurt extra security in voor gewelddadige klanten

Supermarkt huurt extra security in voor gewelddadige klanten

Foto: REUTERS

De Britse supermarktketen Tesco heeft te maken met gewelddadige koopjesjagers. De klanten van de winkel slaan geregeld aan het vechten in de winkel, waardoor de directie wel genoodzaakt is om extra veiligheidspersoneel aan te nemen.

Wat ooggetuigen en de politie vertellen over de klanten van supermarkt Tesco in het Britse Slough tart elke verbeelding. Toen de supermarkt recent fikse kortingen gaf op groenten en fruit, kwamen de koopjesjagers wel heel gewelddadig uit de hoek. ‘Ze gooiden elkaar op de grond en stalen goederen uit elkaars winkelkarretjes’, getuigt een gemeenteraadslid.

Ooggetuigen hadden het dan weer over vechtpartijen, gewonde klanten en supermarktpersoneel dat aangevallen werd wanneer nieuwe karretjes met afgeprijsde goederen binnengebracht werden.

Dat het erg is, hebben ze ook ingezien bij Tesco. De directeurs hebben daarom besloten om extra veiligheidspersoneel in dienst te nemen. ‘We willen echt dat al onze klanten in alle rust en vrede kunnen winkelen.’

‘Typisch voor de 21ste eeuw’

De vechtpartijen in de winkel zijn typisch voor de 21ste eeuw, zegt gemeenteraadslid Fiona Mactaggart. Een kiezer vertelde haar dat hij of zij driemaal getuige was geweest van vechtpartijen, dus sprak Mactaggart er een volksvertegenwoordiger over aan. ‘Je moet weten dat arme mensen in Slough met elkaar op de vuist gaan om toch maar iets van eten met korting te kunnen kopen. Is dat geen slecht teken van hoe het momenteel gaat?’ Het antwoord van de volksvertegenwoordiger was kort, maar duidelijk. ‘Dit is schokkend.’

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees