Man krijgt GAS-boete voor opruimen zwerfvuil

OOSTENDE -

Norbert De Smit uit Oostende is al weken de kluts kwijt. Al jaren ruimt de man alle zwerfvuil op dat hij in de Oostendse jachthaven ziet liggen. Tot hij plots een GAS-boete in de bus vond. 62 euro voor sluikstort. ‘Ik ben er het hart van in’, zegt De Smit in de Krant van West-Vlaanderen.

Norbert De Smit is een gekende figuur in Oostende. Jarenlang viste hij op de boot van zijn vader op garnalen of sprot. Toen hij met pensioen ging, vond De Smit een nieuwe hobby: hij werd de ‘wandelende vuulbak van de koaje’.

‘Mijn grootste hobby is zwerfvuil verzamelen en in de vuilnisbak gooien’, vertelt De Smit aan de Krant van West-Vlaanderen. Daarvoor werd de man al herhaaldelijk gelauwerd.

Maar op 19 oktober ging het mis. Norbert De Smit had net een zakje met zwerfvuil in de vuilnisbak gegooid, toen hij aangesproken werd door een vrouw. ‘Ze vertelde me dat ik een GAS-boete verdiend had’, aldus De Smit in de Krant van West-Vlaanderen. En enkele weken later lag er inderdaad een boete van 62 euro in de bus.

‘Ik ben er het hart van in. Ik doe mijn best om de straten en het strand proper te houden en daarvoor word ik nu gestraft. Ik ben er echt kapot van. Die heb ik niet verdiend.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio